حذف کنکور کارگری در استان کردستان/ بیمه شدن را به امتحاناتِ عجیب و غریب منوط کرده بودند!
به گزارش کارگر آنلاین، کارگران ساختمانی برای بیمه شدن باید کارت مهارت فنی و حرفهای بگیرند؛ کارت مهارت از پایینترین سطح (درجه سه) شروع میشود و بالاترین مهارت حرفهای، کارت مهارت فنی و حرفهای درجه یک است.
میکائیل صدیقی (رئیس هیات مدیره کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی استان کردستان) از حذف آزمون کتبی برای گرفتن کارت مهارت درجه سه خبر میدهد و میگوید: قبلاً برای کارت مهارت درجه سه، هم آزمون کتبی بود و هم آزمون عملی؛ آزمون کتبی ۴۰ تا سوال بود که پاسخ دادن به آنها برای کارگران ساده، خیلی سخت بود، به طوری که یک استادکار سنگکار با بیست سال سابقه و ۵۰ یا حتی ۶۰ سال سن، در امتحان کتبی دو یا سه بار رد میشد و نمیتوانست کارت مهارت بگیرد و بنابراین بیمه نمیشد!
او ادامه میدهد: حتی برای کارگرانی که اطلاعات بسیار خوبی نسبت به کارشان دارند، سوالات بسیار سخت بود؛ مثلا در سنگکاری سوالی داشت با این مضمون که در یک متر مکعب سنگ، چقدر سیمان مصرف شده که پاسخ به این سوال برای یک کارگر درجه ۳ خیلی دشوار بود؛ این تازه مرحله اول گرفتن یک کارت مهارت کارگری است اگر این مرحله را با سربلندی گذراندند، بعد از آن میتوانستند در امتحان عملی سازمان حضور پیدا کنند.
او اضافه میکند: مدتهاست که این آزمون مورد اعتراض انجمنهای صنفی سراسر کشور است؛ ما به این آزمون، «کنکور کارگری» میگفتیم ولی خوشبختانه پیگیریها جواب داد و این آزمون در سراسر استان کردستان حذف شد.
به گفتهی صدیقی، این آزمون فقط سدی بود در مقابل کارگران ساده که نتوانند از خدمات بیمه استفاده کنند و برخلاف ماده ۱۸ قانون بهبود کسب و کار، ماده ۱۳۱ قانون کار و اصل ۴۴ و ۲۹ قانونی اساسی، کارگران را دچار دشواری میکرد.
او در پایان از جانب کارگران ساختمانی کردستان از سازمان فنی و حرفهای این استان تشکر میکند و میگوید: حذف این آزمون، حرکت خوبی در جهت حمایت از کارگران ساختمانی است. منبع/ایلنا